Vynikajúci dezert, na ktorom si rodina určite pochutí.
Potrebujeme:
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtok. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a 1 vanilkovým cukrom do peny. Pridáme aj citrónovú kôru. Potom nalejeme cca deci oleja a šľaháme ďalej. Bielka vyšľaháme s 1 lyžicou a penu jemne primiešame do žĺtok. Pridáme 4 lyžice polohrubej múky. Medzitým si pripravíme pudingový krém: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudingy v prášku, 1 vanilkový cukor a 1 lyžica medu. Uvaríme na krém. Po odstavení rýchlo vmiešame 2 žĺtky. Hotový dáme na plech vymastený maslom a zalejeme cca 2 dcl mlieka, aby sa cesto na puding neprilepilo.
Naberačkou porcujeme cesto na pudingový krém.
Pečieme na 180 stupňov cca 10 minút, potom stiahneme teplotu na 150 a dopekáme ešte 5 minút. Nakrájame a podávame s drobným ovocím.
Text a foto Karol Hrčka
Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov Medziročne stúpol počet škôd…
Členstvo v EÚ je pre Slovensko nenahraditeľné. Príkladom je až 80 percent verejných investícií financovaných zo…
Príjemné jarné počasie doplnené plusovými teplotami láka ľudí do prírody. Len málo z nich si…
Problém nie je mať po svojom boku muža, ktorý ti dá všetko. Problém je v…
Osamelosť je subjektívny pocit, ktorý ale vie byť veľmi nebezpečný. Podľa britského psychológa Guy Wincha…
Bea Hlohovská, etikoterapeutka, ktorá vo svojom živote používa etikoterapiu ako jednu z metód, ktorá môže človeku…
Leave a Comment