Ako to robím ja

Pikantné kvašáky. Nevieme sa ich dojesť, teda hlavne môj muž!

Už som naložila tretí trojlitrový pohár a môj muž ich stíha jesť. Úroda uhoriek nie je bohvieaká (kvôli suchu), ani tvar uhoriek nie je dokonalý, ale to nevadí. Ako ich robím?

Potrebujeme:

  • 2 kg uhoriek
  • 1 hlávku cesnaku
  • za hrsť kôpru (hlavne kvet a stonky)
  • za hrsť hroznového listu aj so stonkou (nemusí byť)
  • 2 veľké feferónky
  • 20 guľôčok čierneho korenia
  • 2 lyžice soli
  • 2 litre vody

Postup:

Vodu dáme zovrieť, pridáme soľ a odstavíme. Na dno pohára vložíme očistený cesnak, rozkrojené feferónky, korenie , časť kôpru a časť hroznového listu. Uhorkám odkrojíme konce (neprepichujeme, keď nechceme, aby sme z nich mali blato). Postupne ukladáme do pohára. Asi v polovici pridáme zvyšný kôpor a hroznový list a pokračujeme v ukladaní uhoriek. Pohár položíme na tanier a zalejeme ešte horúcou slanou vodou tak, aby boli všetky uhorky ponorené.

Moja vychytávka:

Keďže nemám drievko, ktoré by zabránilo vystupovaniu uhoriek, naplním vodou malý pohárik, zavriem a položím na hrdlo pohára s uhorkami. V týchto teplách sú hotové za 5 – 6 dní. Keď ich nestihnete všetky zjesť, poukladajte do sedemdecového pohára, zalejte precedeným nálevom, uzavrite a odložte do chladničky. Vydržia aj do Vianoc.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kde sa naše negatívne emócie ukladajú najčastejšie?

Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…

43 minút pred

Tiramisu s drobným ovocím podľa môjho receptu

Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…

5 hodín pred

Máte radi ostrokyslú polievku? Tak tu je recept podľa Karola Hrčku

Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…

6 hodín pred

Ženy moje krásne! Nebojím sa veľkých vzorov aj na jeseň a nebojím sa ani svetlých farieb

Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…

9 hodín pred

Segedínsky guláš podľa Jarky Zacher Pajpachovej uvarený dnes už o šiestej.

Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…

11 hodín pred

Len som požiadal svokru, aby bola s vnukom! A to je všetko! Nikdy nezabudnem na to, ako mi odpovedala.

Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…

24 hodín pred