Už som naložila tretí trojlitrový pohár a môj muž ich stíha jesť. Úroda uhoriek nie je bohvieaká (kvôli suchu), ani tvar uhoriek nie je dokonalý, ale to nevadí. Ako ich robím?
Potrebujeme:
Postup:
Vodu dáme zovrieť, pridáme soľ a odstavíme. Na dno pohára vložíme očistený cesnak, rozkrojené feferónky, korenie , časť kôpru a časť hroznového listu. Uhorkám odkrojíme konce (neprepichujeme, keď nechceme, aby sme z nich mali blato). Postupne ukladáme do pohára. Asi v polovici pridáme zvyšný kôpor a hroznový list a pokračujeme v ukladaní uhoriek. Pohár položíme na tanier a zalejeme ešte horúcou slanou vodou tak, aby boli všetky uhorky ponorené.
Moja vychytávka:
Keďže nemám drievko, ktoré by zabránilo vystupovaniu uhoriek, naplním vodou malý pohárik, zavriem a položím na hrdlo pohára s uhorkami. V týchto teplách sú hotové za 5 – 6 dní. Keď ich nestihnete všetky zjesť, poukladajte do sedemdecového pohára, zalejte precedeným nálevom, uzavrite a odložte do chladničky. Vydržia aj do Vianoc.
Text a foto Libuša Sabová
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment