Tento recept je od vychýreného kuchára Karola Hrčku, ktorý zbieral skúsenosti v najlepších zahraničných reštauráciách.
Potrebujeme:
Postup:
Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v troške vody. Cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme petržlenovú vňať. Pečienku umyjeme a očistíme. Vložíme do mixéru. Pridáme vajce, cibuľu s vňaťou, soľ, korenie, cesnak, majoránku, rozmixujeme. Nakoniec pridáme vyžmýkanú žemľu a znovu mixujeme. Ak je zmes riedka, pridáme trochu strúhanky. Necháme 20 minút odstáť. Potom veľkou lyžicou naberáme a formujeme halušky, ktoré vložíme do vriacej vody. Pomaly varíme asi 15 minút. Vyberieme do studenej vody, aby sme zastavili var a udržali tvar knedličiek. Preložíme ich čistý tanier a prikryjeme druhým tanierom, aby neobschli. Takéto knedličky môžeme aj mraziť.
Text a foto Karol Hrčka
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…
Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…
Nedostatok sebalásky môže ovplyvniť viacero oblastí nášho života. Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale…
Leave a Comment