Tento recept je od vychýreného kuchára Karola Hrčku, ktorý zbieral skúsenosti v najlepších zahraničných reštauráciách.
Potrebujeme:
Postup:
Žemľu nakrájame na kocky a namočíme v troške vody. Cibuľu nakrájame a opražíme na masti, pridáme petržlenovú vňať. Pečienku umyjeme a očistíme. Vložíme do mixéru. Pridáme vajce, cibuľu s vňaťou, soľ, korenie, cesnak, majoránku, rozmixujeme. Nakoniec pridáme vyžmýkanú žemľu a znovu mixujeme. Ak je zmes riedka, pridáme trochu strúhanky. Necháme 20 minút odstáť. Potom veľkou lyžicou naberáme a formujeme halušky, ktoré vložíme do vriacej vody. Pomaly varíme asi 15 minút. Vyberieme do studenej vody, aby sme zastavili var a udržali tvar knedličiek. Preložíme ich čistý tanier a prikryjeme druhým tanierom, aby neobschli. Takéto knedličky môžeme aj mraziť.
Text a foto Karol Hrčka
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Ing.arch. Juraj Višný sa narodil v Bratislave v roku 1937, kde aj žil. Bol priekopníkom…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…
Leave a Comment