Je naozaj veľa receptov na toto obľúbené jedlo. Ja sa však v kuchyni držím príslovia, že menej znamená viac. Základom dobrého guláša je kvalitné mäso. Robím ho len a len z močingu, Jedine z neho je mäso chutné, šťavnaté. Hovorí sa, že koľko je mäsa, toľko treba cibule. To je základ.
Potrebujeme
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a restujeme na masti, kým nie je zlatohnedá ( cca 3/4 hodiny). Pridáme na kocky nakrájané mäso a prudko ho opečieme spolu s cibuľou. Pridáme korenie, rascu soľ, nakoniec papriku a zalejeme litrom vody. Počkáme kým nezovrie, stiahneme teplotu na minimum, prikryjeme pokrievkou a dusíme, kým mäso nie je úplne mäkké. Podľa kvality mäsa cca 3 hodiny. Medzitým si očistíme zemiak a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k mäsu, zamiešame. Cesnak roztlačíme a tiež pridáme k mäsu. Necháme prevrieť cca 10 minút. Zemiak guláš pekne zahustí a dodá mu aj chuť. Nakoniec pridáme štipľavú papriku podľa chuti a na záver majoránku. Ja dávam do guláša aj zelené „magi,“ bylinku (ligurček), ktorú mám cez zimu v mrazničke. Podávam s knedľou.
Libuša Sabová
Foto Depositphotos.com
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Leave a Comment