Keď som bol malý, tak mi mama kupovala na raňajky lupačky, alebo karlovarské rožky. Dnes som si ich nostalgicky upiekol.
Potrebujeme:
Postup:
Z teplého mlieka a droždia si urobíme kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misy. Necháme vykysnúť cca 30 minút.
Potom cesto na pracovnej pomúčenej doske rozdelíme na 16 častí, vyvaľkáme do tvaru trojuholníka a zrolujeme (viď. foto). Plech potrieme 2 lyžicami vody, položíme naň papier na pečenie. Poukladáme rožky a pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút. Po upečení potrieme maslom a ešte trošku posolíme.
Text a foto Karol Hrčka
Prerastené bábätká. Tuleni. Zženštelí chlapčekovia. Tak označujú ženy nad päťdesiat rokov súčasných mladých mužov. Všimli…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Predstavujem vám výbornú holandskú hrachovú polievku, známu ako snert a staršiu než Matuzalem. Holanďania hrach…
„Počkaj, musím sa pozrieť do kalendára,“ to je jej obľúbená veta. Bez neho by už…
Pochádza ešte z čias vlády Napoleona z francúzskeho mesta Plombieres-les-Bains. Práve odtiaľto je tento perfektný…
Šesťdesiatročný človek bol pre nás v mladosti naozaj starý. Pamätáme si, ako takíto ľudia sedávali…
Leave a Comment