Reklama

Aktuálne

Ovocná bublanina, ktorá sa rozplýva na jazyku

Tento druh bublaniny pochádza z francúzskej kuchyne. Je vynikajúca aj samotná, ale s malinovou omáčkou priam dokonalá.

Potrebujeme:

  • 50 g mletých mandlí
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100 g prírodného kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • trochu masla na potretie formy
  • 400 g drobného ovocia (ostružiny,maliny, čučoriedky)

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Formu s priemerom 23 cm potrieme maslom a dno posypeme ovocím. Prísady na cesto rýchlo vymiešajme mixérom a nalejeme do formy. Pečieme 25 minút. Cesto by malo vybehnúť a mať zlatú farbu.Podávajte ešte teplé.

Namiesto mandlí môžete použiť aj mleté vlašské orechy a výborne chutí aj s ríbezľami.

Pripravila LIS

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

8 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

19 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred