Keď som sa nedávno s Kamilou Magálovou stretla, prekvapila ma, že reláciu Tajomstvo mojej kuchyne robila až 10 rokov a tento recept je jeden z prvých, ktorý v televízii robila. Je to koláčik, ktorý ju naučila omama.
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások a necháme kysnúť cca 30 min.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 minútach pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 minút dopiecť.
Foto Pixabay.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment