Dnes som seba pyšná, lebo som vymyslela túto úžasnú delikatesu. Najskôr som nasadla na bicykel a išla som nazbierať medvedí cesnak a žihľavu (len tie mladé vrcholčeky). Očistila som väčšiu cibuľu, nakrájala a orestovala na masle. Medzitým som umyla a osušila žihľavu a cesnak. nakrájala na drobné kúsky a pridala som k cibuľke. Posolila som, pokorenila. V miske som rozšľahala 4 vajcia, nastrúhala som do nich syr eidam. Pridala som orestovný cesnak a žihľavu. Premiešala a vyliala som na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie a dobre potrela maslom. Dala som piecť pri teplote 200 stupňov asi na 20 minút. Potom som omeletu aj s papierom z plechu vytiahla, poukladala som na ňu šunku, nastrúhala syr. Zvinula som do rolády a dala ešte na chvíľu zapiecť, kým sa syr neroztopil. Podávala som s čerstvým rajčinovým šalátom.
Libuša Sabová
Foto Depositphoos.com
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…
Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…
Nedostatok sebalásky môže ovplyvniť viacero oblastí nášho života. Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale…
Leave a Comment