Práve robím jahodový džem a internet ako keby to vedel, ponúkol mi článok o tom, ako veľmi prospešné sú pre naše zdravie malé zelené stopky. Vždy som ich automaticky vyhadzovala, ale teraz ich poctivo ukladám na plech s papierom na pečenie a suším voľne na vzduchu. Nie som veľmi „čajová,“ ale na tento sa teším. Nielenže chutí ako jahody, ale je to aj prevencia rôznych ochorení, ako aj príznakov starnutia.
Stonky sa veľmi rýchlo vysušia. Uložím ich do škatule od topánok a teším sa na zdravie z jahodových stoniek.
Foto Libuša Sabová
.
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment