Aktuálne

Nepečený tvarohový dezert s lahodnou horkou čokoládou

Je veľmi jednoduchý a nevyžaduje si veľa času na prípravu, ani veľa surovín.

Potrebujeme:

  • 100 g sušienok
  • 100 g masla
  • 1 lyžička kakaa

Na plnku:

  • 200 g jemného tvarohu
  • 30 g mlieka
  • 150 ml šľahačkovej smotany (najlepšie 40%)
  • 30 g cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 120 g kvalitnej 70% čokolády

Poleva:

  • 10 g kakaa
  • 45 ml šľahačkovej smotany
  • 25 g cukru
  • 30 g tmavej čokolády
  • 1 plátok želatíny
  • 1 lyžica vody

Príprava:

Sušienky rozbijeme valčekom, alebo rozmixujeme, pridáme maslo a kakao. Menšiu formu (môže byť aj obdĺžniková) vystelieme papierom na pečenie a hmotu rovnomerne rozdelíme. Odložíme do mrazničky.

Čokoládu polámeme. 50 ml smotany zahrejeme vo vodnom kúpeli asi na 60 stupňov a pridáme čokoládu. Polovicu cukru zmiešame s tvarohom kým sa cukor nerozpustí. Želatínu vložíme do mlieka a nechajte napučať. Potom dáme na vodný kúpeľ, aby so rozpustila. Nalejeme do tvarohovej hmoty, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu. Osobitne vyšľaháme zvyšnú smotanu s cukrom. Spojíme s tvarohom. Túto zmes si rozdelíme na tri časti. Do prvej vylejeme 60% čokoládovej hmoty. Zamiešame, sušienkovú zmes vyberieme z mrazničky a potrieme touto vrstvou najtmavšieho tvarohu. Do druhej časti zamiešame  zvyšok čokoládovej hmoty a vychladnutí prvej potrieme touto plnkou. Opäť vložíme do mrazničky. Nakoniec potrieme bielou tvarohovou hmotou a opäť vložíme do mrazničky, aby stuhla. Medzitým si urobíme polevu. Želatínu rozpustíme vo vode. Smotanu zohrejte vo vodnom kúpeli na 60 stupňov a pridáme čokoládu a cukor zmiešaný s kakaom. Nakoniec želatínu a dobre zamiešame. Tvarohový krém vytiahneme z mrazničky a cez sito naň nalejeme čokoládovú polevu.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Dcéra si chce užiť, syn je despota, z matky slúžka

„Pred mesiacom som sa vrátila z liečenia na psychiatrii,“ začala svoje rozprávanie Anna zo stredného Slovenska.…

8 hodín pred

Čo bolo kedysi bežné je dnes extra, alebo mimoriadna kvalita

Pred rokom 1989 nebol u nás ani zďaleka taký široký sortiment potravín ako dnes. Frfľali…

10 hodín pred

Adrenalín v práci i vo voľnom čase. Pre inštrumentárku Danu Kolesár je najlepším relaxom jazda na motorke.

Sestra špecialistka Dana Kolesár v pracovnej dobe inštrumentuje na operačnej sále Kliniky popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Nemocnice…

11 hodín pred

Viete, kde je najkrajšia kaviareň sveta? Ale aj o nepríjemnej skúsenosti z nej píše Vojtech Keszeli

Včera som si dal kávu v najkrajšej kaviarni sveta!!! Toto nie je moje hodnotenie. Takto…

16 hodín pred

Žijeme v storočí vdov

Okolo dvadsaťtisíc Slovákov a Sloveniek každý rok zažije jednu z najstresovejších situácii v živote: ich…

1 deň pred

Prerušovaný pôst mi nefungoval, kým som ho nezačala robiť správne

Prerušovaný pôst (Intermittent Fasting – IF) je stravovací režim, ktorý sa zameriava na čas jedenia,…

2 dni pred