Aktuálne

Nemecký makový koláč s posýpkou

Na cesto potrebujeme:

 

  • 2 vajíčka
  • 500 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 1/2 prášku do pečiva
  • štipka soli

Plnka:

  • 3 vajíčka
  • 1 1/2 l mlieka
  • 200 g detskej krupice
  • 400 g mletého maku
  • 150 g mletých mandlí
  • 350 g cukru
  • 1 lyžička citrónová kôra
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička mletej škorice

Na posýpku:

  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • 300 g hrubej múky

Postup:

Na cesto vyšľaháme vajcia a cukor do krémova. V miske metličkou zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Všetky suroviny dobre spolu vymiešame. Rozložíme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto by malo byť pomerne husté. Rúru predhrejeme na 180°C. Na makovú plnku  oddelíme vajíčka. Mlieko privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Metličkou najskôr vmiešame krupicu, potom mak. Potom vmiešame žĺtky, mleté ​​mandle, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Nechajte mierne vychladnúť. Medzitým si pripravte posýpku. Všetky ingrediencie zmiešame tak, aby sa vytvorili drobky. Teraz vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a vmiešame do mierne vychladnutej makovej zmesi, ktorú rozotrieme na cesto. Posýpku rovnomerne rozložte na makovú zmes. Koláč pečieme pri 180 °C  30 minút.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

2 hodiny pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

7 hodín pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

9 hodín pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

21 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

21 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

23 hodín pred