Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Na posýpku:
Postup:
Na cesto vyšľaháme vajcia a cukor do krémova. V miske metličkou zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. Všetky suroviny dobre spolu vymiešame. Rozložíme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto by malo byť pomerne husté. Rúru predhrejeme na 180°C. Na makovú plnku oddelíme vajíčka. Mlieko privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Metličkou najskôr vmiešame krupicu, potom mak. Potom vmiešame žĺtky, mleté mandle, cukor, vanilkový cukor a škoricu. Nechajte mierne vychladnúť. Medzitým si pripravte posýpku. Všetky ingrediencie zmiešame tak, aby sa vytvorili drobky. Teraz vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a vmiešame do mierne vychladnutej makovej zmesi, ktorú rozotrieme na cesto. Posýpku rovnomerne rozložte na makovú zmes. Koláč pečieme pri 180 °C 30 minút.
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment