Krkovičku majú radi hlavne chlapi, lebo je prerastená mastnejším, ktoré dodáva mäsu chuť. Ale dá sa pripraviť aj inak, ako sme naučení. Aj z krkovičky môže byť krásne, slávnostné jedlo.
Potrebujeme:
Postup:
Krkovičku nakrájame a naklepeme. Posolíme a pokoreníme a prudko opečieme na masti. Potom pridáme cesnak, paprikovú pastu a horčicu.
Na druhej panvici opečieme nakrájanú slaninu, cibuľu s kapustou.
Zalejeme touto zmesou krkovičku a pridáme smotanu.
Prikryjeme a dusíme v rúre 40 minút na 180 stupňov. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.
Text a foto Karol Hrčka
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…
A vy ešte máte muža? Viete kde si môžete kúpiť kašmírové sako za 16 eur?…
Leave a Comment