Aktuálne

Nedeľná krkovička podľa špičkového kuchára Karola Hrčku

Krkovičku  majú radi hlavne chlapi, lebo je prerastená mastnejším, ktoré dodáva mäsu chuť. Ale dá sa pripraviť aj inak, ako sme naučení. Aj z krkovičky môže byť krásne, slávnostné jedlo.

Potrebujeme:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 2 lyžice horčice
  • 3-5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica paprikovej pasty
  • 2 lyžice masti
  • mletá sladká paprika
  • 1/2 kelímku kyslej smotany
  • 1/2 kg nakrájanej hlávkovej kapusty
  • 100 g údenej slaniny
  • soľ
  • korenie

Postup:

Krkovičku nakrájame a naklepeme. Posolíme a pokoreníme a prudko opečieme na masti. Potom pridáme cesnak, paprikovú pastu  a horčicu.

Na druhej panvici opečieme nakrájanú slaninu, cibuľu  s kapustou.

Zalejeme touto zmesou krkovičku a pridáme smotanu.

Prikryjeme a dusíme v rúre 40 minút na 180 stupňov. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovou prílohou.

Text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Dnes má moja milovaná maminka 85 rokov a toto je pre mňa jednoduché, obyčajné šťastie, hovorí Zora Csoborová

Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…

4 hodiny pred

Každý človek je taký mladý, aká ohybná je jeho chrbtica – Joseph Pilates

Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…

17 hodín pred

Univerzálny liek – jednoducho to je púpava

V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…

17 hodín pred

Štrúdľa jednoducho a rýchlo podľa Mirky Štyriakovej

Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…

17 hodín pred

Máte riedke vlasy? Odborníčka poradí, aký účes, strih, či farbu použiť na zakrytie tohto problému.

Áno, je to problém čoraz väčšieho počtu žien, hovorí pani Iveta Suchardová. Riešenie závisí od…

17 hodín pred