V našej rodine je veľmi obľúbený. Mama ho robievala bez šľahačkovej smotany, ale ja som si ho takto zdokonalila:
Potrebujeme:
Zálievka:
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka a ešte teplé očistíme a nakrájame na plátky. Slaninku nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Potom pridáme pokrájanú cibuľu, maslo a chvíľu orestujeme. Pridáme do ešte teplých zemiakov spolu s horčicou. Osolíme, okoreníme, dobre premiešame a na koniec pridáme smotanu, nakrájané uhorky a na drobno nakrájanú petržlenovú vňať. Odložíme na chladné miesto, aby prešli všetky chute.
Foto Depositphotos.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment