Potrebujeme:
Rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom a necháme dve hodiny odležať. Potom ich vidličkou dobre popritláčame, rozmiešame a pridáme muku. Spracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm, pokrájame na štvorčeky a do každého vložíme vykôstkovanú slivku. S cestom sa veľmi dobre pracuje. Je tvárne a dobre sa zlepí. Vytvoríme guľky a uvaríme vo vriacej vode kým nevyplávajú. Podávame buď s maslovou strúhankou zmiešanou s cukrom, alebo s tvarohom, makom, kto má čo rád.
Text a foto Libuša Sabová
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
Leave a Comment