Paradajkám sa tento rok darí. Aj my máme v záhrade krásne plody, ktoré síce začali dosť neskoro zrieť, ale predsa. Určite vyskúšam tento recept naslovovzatého odborníka.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme pretlak, múku, zamiešame, krátko opražíme a zalejeme vodou. Povaríme a pridáme oblanžírované paradajky, stiahnuté zo šupky.Necháme pomaly variť asi 15 minút. Potom pridáme korenie, bobkový list, vegetu, ocot, masox, pretlačený cesnak, majoránku, bazalku a soľ. Varímu 15 minút. Vyberieme bobkový list a nové korenie. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným toastom. Môžeme ozdobiť pokrájanou čerstvou uhorkou.
text a foto Karol Hrčka
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment