Keď dozreli v našej záhrade tieto dobroty, na túto polievku sme sa vždy veľmi tešili. Je to iné, keď sa navarí úplne čerstvá, ako keď je to z mrazených surovín a zimných zemiakov. Ako ju robím? Fazuľku a zemiaky očistím a dám variť spolu s dvomi bobkovými listami. Mladučké sa varia asi 15 minút. Osolím, okorením, pridám šľahačkovú smotanu. V 2 dcl vody rozhabarkujem 2 lyžice hladkej múky. Zahustím polievku. Nechám prevrieť a odstavím z platne. Nakoniec pridám veľkú hrsť nakrájaného kôpru, 2 lyžice cukru a 2 lyžice octu. Najlepšie chutí s uvareným vajcom.
Text a foto Libuša Sabová
Potrebujeme: 37 dg hladkej múky 18 dg masla 18 dg cukru 1 vanilkový cukor štipka…
Shigaki Hinohara položil základy modernej japonskej medicíny, vďaka ktorej je Japonsko krajinou s najväčším počtom…
Áno! Oslovujeme aj mladšie, či staršie ženy, manželky, babky, staré mamy. Pred siedmymi rokmi sme…
Čím je človek starší, tým viac je citlivý na chlad. O hlave to platí dvojnásobne.…
Šolet je tradičné židovské jedlo. Ja som ho pripravila podľa seba, lebo potrebujeme jesť niečo…
S odchodom do dôchodku veľa mužov i žien premýšľa o tom, ako ďalej žiť?! V…
Leave a Comment