Nadýchané slivkové rezy aké ste ešte nikdy nejedli

Nadýchané slivkové rezy

Vystačí na: asi 16 porcií

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 20 minút (1 plech)

Prísady:

Na cesto:

  • 250 ml vody
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 150 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 6 vajec

Na náplň:

  • slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 450 g)
  • 300 ml šťavy z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
  • 5 zarovnaných PL cukru
  • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
  • 2 balíčky Tortového želé červeného Dr.Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Na ozdobenie:

  • 3 PL slivkového lekváru

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom alebo margarínom. Pridáme múku so soľou a vareškou vymiešame hladké cesto, ktoré sa nelepí na okraj kastrólika. Cesto vložíme do misy. Pridáme vajcia a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme na polovice a rozotrieme na vymastené plechy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:                  200 °C

Teplovzdušná rúra:          180 °C

Plynová rúra:                      stupeň 4

Doba pečenia:                    asi 20 minút (1 plech)

  1. Pláty necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne necháme slivky na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Slivky nakrájame na menšie kúsky.
  3. V kastróliku zmiešame šťavu z kompótu s cukrom, škoricovým cukrom a želé a asi 1 minútu povaríme. Odstavíme, pridáme slivky a necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom a vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
  4. Oba pláty rozkrájame na 32 obdĺžnikov. Na 16 obdĺžnikov nanesieme náplň. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na náplň. Priklopíme zvyšnými obdĺžnikmi a odložíme do chladničky.
  5. Na ozdobenie naplníme mikroténové vrecko lekvárom a povrch rezov pred podávaním ozdobíme.

Tip: Na rýchlejšiu prípravu môžeme cesto pripraviť zo zmesi na pečenie Venčeky Dr.Oetker.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Helga si dlho neuvedomila, že žije v ilúzií, že je obeťou násilia

Mala sa dobre. Mala pekný dom, úspešnú kariéru, milujúceho manžela a dve krásne deti. Bola…

12 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

12 hodín pred

Boženka Volková, neúnavná organizátorka príjemných stretnutí s indickou kultúrou

Indky a my, to bol názov aprílového programu klubu India. Náš exkluzívny popoludňajší čaj pre…

15 hodín pred

Aj dnes v prírode. Eva (72) a Milan(77) Baniarovci: „Príroda je ich druhý domov!“

Sledujem ich na facebooku a s určitosťou môžem povedať, že nikto z mojich priateľov nie…

17 hodín pred

Ako budovať zdravú sebalásku? 5 tipov od terapeuta

Nedostatok sebalásky môže ovplyvniť viacero oblastí nášho života. Odráža sa na našich vzťahoch, práci, ale…

1 deň pred

Moje pravidlá, ako sa po šesťdesiatke udržať v kondícií si osvojili aj moje priateľky. Odporúčam ich aj vám.

Pekný deň milé Superbabky. Som veľmi rada, že existuje tento portál, kde vám môžem ponúknuť…

1 deň pred