Fresh Croissants , Close Up For Background
Čerstvučké, chrumkavé, rozplývajúce sa na jazyku.
Potrebujeme:
Postup:
Z mlieka a droždia si urobíme kvások. Do misy vysypeme múku, pridáme soľ, smotanu a premiešame. Potom pridáme vajce, kvások a zamiešame. Nakoniec zmäknuté maslo. Dobre premiesime a preložíme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Potrieme celú plochu maslom, posypeme syrom a zrolujeme do valca. Prekrojíme na dve polovice, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Každú polovicu opäť vyvaľkáme približne na obdĺžnik a vykrajujeme trojuholníky.
Zrolujeme do tvaru rožka a položíme na plech vystlaný papierom. Každý rožtek potrieme vajcom a posypeme syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Foto Depositphotos.com
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Ing.arch. Juraj Višný sa narodil v Bratislave v roku 1937, kde aj žil. Bol priekopníkom…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…
Leave a Comment