Čerstvučké, chrumkavé, rozplývajúce sa na jazyku.
Potrebujeme:
Postup:
Z mlieka a droždia si urobíme kvások. Do misy vysypeme múku, pridáme soľ, smotanu a premiešame. Potom pridáme vajce, kvások a zamiešame. Nakoniec zmäknuté maslo. Dobre premiesime a preložíme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Potrieme celú plochu maslom, posypeme syrom a zrolujeme do valca. Prekrojíme na dve polovice, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Každú polovicu opäť vyvaľkáme približne na obdĺžnik a vykrajujeme trojuholníky.
Zrolujeme do tvaru rožka a položíme na plech vystlaný papierom. Každý rožtek potrieme vajcom a posypeme syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Foto Depositphotos.com
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment