Vianočku máme všetci radi a máme svoje osvedčené recepty. Ako ju robí kuchár, ktorý veľa rokov získaval skúsenosti v Nemecku v Rakúsku?
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si urobíme kvások z vlažného mlieka, trochu cukru a droždia. Necháme vykysnúť. Do misy dáme múku, vlažnú masť, cukor, vajce, soľ, hrozienka a hotový kvások. Všetko dobre vymiesime a premiestnime na pomúčenú dosku. Rozdelíme na dva pásy a zapletieme. Plech vymastíme a preložíme naň cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kto chce, môže posypať sezamom. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 15 minút kysnúť. Potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút. Prikryjeme alobalom a pečieme ešte 10 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a prikryjeme utierkou. Po pol hodine môžeme podávať.
Text a foto Karol Hrčka
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment