Vianočku máme všetci radi a máme svoje osvedčené recepty. Ako ju robí kuchár, ktorý veľa rokov získaval skúsenosti v Nemecku v Rakúsku?
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si urobíme kvások z vlažného mlieka, trochu cukru a droždia. Necháme vykysnúť. Do misy dáme múku, vlažnú masť, cukor, vajce, soľ, hrozienka a hotový kvások. Všetko dobre vymiesime a premiestnime na pomúčenú dosku. Rozdelíme na dva pásy a zapletieme. Plech vymastíme a preložíme naň cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kto chce, môže posypať sezamom. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 15 minút kysnúť. Potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút. Prikryjeme alobalom a pečieme ešte 10 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a prikryjeme utierkou. Po pol hodine môžeme podávať.
Text a foto Karol Hrčka
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Ing.arch. Juraj Višný sa narodil v Bratislave v roku 1937, kde aj žil. Bol priekopníkom…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Dlouhé roky jsem ho zavrhoval. On mne přehlížel. Marnotratný syn se vydal do světa dokázat…
Leave a Comment