Vianočku máme všetci radi a máme svoje osvedčené recepty. Ako ju robí kuchár, ktorý veľa rokov získaval skúsenosti v Nemecku v Rakúsku?
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si urobíme kvások z vlažného mlieka, trochu cukru a droždia. Necháme vykysnúť. Do misy dáme múku, vlažnú masť, cukor, vajce, soľ, hrozienka a hotový kvások. Všetko dobre vymiesime a premiestnime na pomúčenú dosku. Rozdelíme na dva pásy a zapletieme. Plech vymastíme a preložíme naň cesto. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Kto chce, môže posypať sezamom. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste ešte 15 minút kysnúť. Potom pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 10 minút. Prikryjeme alobalom a pečieme ešte 10 minút. Po upečení vytiahneme z rúry a prikryjeme utierkou. Po pol hodine môžeme podávať.
Text a foto Karol Hrčka
Slovensko má po Rakúsku druhé najväčšie zásoby spodnej vody na svete. Japonský bádateľ Masumu Emoto…
Únava, vyčerpanosť a migrénu má mnoho ľudí takmer na dennom poriadku. Dôvod týchto ťažkostí môže…
„Ku nám, do dediny, prichádza raz v týždni pojazdná pekáreň“ - vytešuje sa obyvateľ malej…
Populárna bylinkárka Elena Fedorovna Zajceva (zomrela v roku 2016) poznala vyše tisíc bylín a ich…
Najväčší dojem u mnohých zanechala Meryl Streep vo filme Kramerová versus Kramer. Svoje filmové úlohy…
Ahojte priatelia! Pozrite sa na mňa. Volám sa Klára Silva. Prečo túto fotografiu zverejňujem? Chcem…
Leave a Comment