Reklama

Čo ma štve

Nad čím sa práve zamýšľam?

Je už neskoro.  19,00 hod., teda neskoro na jedenie. Držím sa toho, že po  17 -tej hodine by som už nemala nič jesť. Ale po dnešnom športovom dni,  plávanie  + rotoped, si ešte nejakú tú jednohubku môžem dovoliť, že? Otvorím chladničku. Sú tam syry, maslo, zelenina, aj nejaká klobáska sa nájde, ale na tú ja nie som.  Vyberiem  syr typu  camembert. Odkrojím si kúsok a niečo mi k nemu chýba. Pozriem na pečivo, ktoré som kúpila v supermarkete. Spolu so syrom úžasná kombinácia. K tomu ešte paradajka. S chuťou to zjem.  A potom prišli výčitky! Na čo som to pečivo jedla, veď syr s paradajkou sa dali zjesť aj samotné! Veru načo!

Potom prišlo ospravedlnenie.

Chytila som druhú „kaizerku,“ stlačila, premiesila medzi prstami   a zostala z nej len maličká guľôčka, ani nie ako pingpongová loptička! To nič nie je, to nemôže mať žiadne kalórie, hovorím si. Neviem z čoho to pečú! Keď ja doma upečiem chlieb, tak má váhu, konzistenciu, chuť a kým sa nezje, chutí rovnako dobre aj na druhý, či tretí deň. Zo spomínanej „kaizerky“ bude zajtra len guma! Ach jaj!

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

8 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

20 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

22 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred