Prečo sú takéto klasické kysnuté koláče najlepšie od našich babičiek?
Potrebujeme:
Cesto:
Tvarohová plnka:
Posýpka:
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto v miske dôkladne premiešame, kým sa cesto neoddeľuje od steny misy.
Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca 1 hodinu. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme pohárom rovnaké krúžky (priemer cca 5 cm).
Naplníme tvarohovou plnkou. Uzatvoríme a roztlačíme do tvaru kruhu a položíme na plech vymastený tukom. Potrieme vajíčkom a urobíme menším pohárom jamku, do ktorej naplníme slivkový lekvár.
Z masla, cukru a hrubej múky si urobíme posýpku a bohato rozdelíme na koláčiky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Vložíme koláčiky a pečieme 10 minút pri 200 stupňoch, potom stiahneme na 180 a pečieme do ružova, cca 30 minút.
Foto Depositphotos.com
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment