Strúhanku nikdy nekupujem. Vždy si ju robím sama. Ale pozor! Nie zo suchých rožkov, ale z čerstvých. Pre takýto prípad mám vždy čerstvé pečivo odložené aj v mrazničke vo vákuovom balení. Rožky samozrejme nechám rozmraziť, pokrájam, alebo polámem na menšie kúsky, postupne pridávam do výkonného mixéru a nechám ho pracovať. Čerstvé pečivo sa nikdy nerozmixuje na „múku.“ Zostávajú aj väčšie kúsky, ktoré neskôr pri vyprážaní krásne schrumkavejú. Takto pripravený rezeň je oveľa chutnejší!
Text a foto Libuša Sabová
Ilustračná foto Depositphotos.com
Narodila sa v roku 1941. Martha Steward je americká podnikateľka, spisovateľka a moderátorka. Začínala organizovaním…
Nie vysnívanú, ale minimálnu, ktorú som si stanovila. Niekedy mám pocit, že to ide príliš…
Lieskové orechy priaznivým spôsobom ovplyvňujú zdravie ľudí už odpradávna – staroveký predpis miešania roztlčených lieskovcov…
Slovo dôchodca má v našich končinách pejoratívne zaťaženie a znamená stratu sily, chudobu a choroby.…
Vyskúšajte surovú pohanku s jogurtom na lačno. Je to veľmi zdravé jedlo, užitočné, lebo vyčistí…
Hosťom Martiny Valachovej v podcaste ODznova bola Doda Lednická, ktorá zabojovala s chorobami a dnes už…
Leave a Comment