Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty).
Majonézu tiež robím domácu. Bývame na dedine a tak máme čerstvé vajíčka.
Na majonézu potrebujeme:
Príprava:
Dôležité je, aby všetky suroviny, okrem byliniek, mali rovnakú – izbovú teplotu. Do vysokej nádoby rozbijem vajce, pridám horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Ponorným mixérom rozmixujem a postupne prilievam olej. Mixérom pohybujem hore a dole. Majonéza začne krásne hustnúť. Keď je hotová, pridám nasekané bylinky.
Obloha:
Nakrájané chlebíky potriem majonézou, na ňu položím šalát, opäť majonézu, na ktorú bohato poukladám krevety. Navrch 2-3 kolieska vajíčka a ešte kopček majonézy. Na druhé chlebíky namiesto kreviet poukladám lososa, alebo inú rybu. Buď údenú makrelu, alebo zavináča. Nič sa nestane, keď namiesto rybacích pochúťok použijete šunku, pršuto, alebo len zeleninu.
Libuša Sabová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment