Chlebík si vždy upečiem sama, aby bol úplne čerstvý (viď. staršie recepty).
Majonézu tiež robím domácu. Bývame na dedine a tak máme čerstvé vajíčka.
Na majonézu potrebujeme:
Príprava:
Dôležité je, aby všetky suroviny, okrem byliniek, mali rovnakú – izbovú teplotu. Do vysokej nádoby rozbijem vajce, pridám horčicu, soľ a citrónovú šťavu. Ponorným mixérom rozmixujem a postupne prilievam olej. Mixérom pohybujem hore a dole. Majonéza začne krásne hustnúť. Keď je hotová, pridám nasekané bylinky.
Obloha:
Nakrájané chlebíky potriem majonézou, na ňu položím šalát, opäť majonézu, na ktorú bohato poukladám krevety. Navrch 2-3 kolieska vajíčka a ešte kopček majonézy. Na druhé chlebíky namiesto kreviet poukladám lososa, alebo inú rybu. Buď údenú makrelu, alebo zavináča. Nič sa nestane, keď namiesto rybacích pochúťok použijete šunku, pršuto, alebo len zeleninu.
Libuša Sabová
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…
Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…
Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…
Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…
Leave a Comment