Dejiskom už štvrtého ročníka obľúbenej súťaže bol Liptovský Mikuláš, kde sa 6. apríla stretlo celkovo 22 súťažiacich z 11 slovenských škôl. Okrem teoretických vedomostí museli odbornú porotu presvedčiť aj v náročnej praktickej skúške.
Pre budúcich somelierov to bolo o to ťažšie, že boli pod neustálym drobnohľadom skutočných odborníkov. Predsedníčkou bola hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E. Ing. Ingrid Vajcziková, PhD, ktorej učarovali vedomosti šikovných mladých ľudí. „Pre výrobcov je dobrou správou, že na Slovensku vyrastá generácia, ktorá má záujem o kariéru someliera. Na trh prinášame špičkovú kvalitu výrobkov, no somelieri dávajú našim výrobkom dušu. Povzbudilo ma, že stredoškoláci majú výborné znalosti, ktoré vedia aj prakticky prezentovať,“ zhodnotila. Prvé miesto získala Miriam Havettová zo strednej školy v Nových Zámkoch.
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment