????????????????????????????????????
Dejiskom už štvrtého ročníka obľúbenej súťaže bol Liptovský Mikuláš, kde sa 6. apríla stretlo celkovo 22 súťažiacich z 11 slovenských škôl. Okrem teoretických vedomostí museli odbornú porotu presvedčiť aj v náročnej praktickej skúške.
Pre budúcich somelierov to bolo o to ťažšie, že boli pod neustálym drobnohľadom skutočných odborníkov. Predsedníčkou bola hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E. Ing. Ingrid Vajcziková, PhD, ktorej učarovali vedomosti šikovných mladých ľudí. „Pre výrobcov je dobrou správou, že na Slovensku vyrastá generácia, ktorá má záujem o kariéru someliera. Na trh prinášame špičkovú kvalitu výrobkov, no somelieri dávajú našim výrobkom dušu. Povzbudilo ma, že stredoškoláci majú výborné znalosti, ktoré vedia aj prakticky prezentovať,“ zhodnotila. Prvé miesto získala Miriam Havettová zo strednej školy v Nových Zámkoch.
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým…
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Leave a Comment