Dejiskom už štvrtého ročníka obľúbenej súťaže bol Liptovský Mikuláš, kde sa 6. apríla stretlo celkovo 22 súťažiacich z 11 slovenských škôl. Okrem teoretických vedomostí museli odbornú porotu presvedčiť aj v náročnej praktickej skúške.
Pre budúcich somelierov to bolo o to ťažšie, že boli pod neustálym drobnohľadom skutočných odborníkov. Predsedníčkou bola hlavná enologička spoločnosti Hubert J.E. Ing. Ingrid Vajcziková, PhD, ktorej učarovali vedomosti šikovných mladých ľudí. „Pre výrobcov je dobrou správou, že na Slovensku vyrastá generácia, ktorá má záujem o kariéru someliera. Na trh prinášame špičkovú kvalitu výrobkov, no somelieri dávajú našim výrobkom dušu. Povzbudilo ma, že stredoškoláci majú výborné znalosti, ktoré vedia aj prakticky prezentovať,“ zhodnotila. Prvé miesto získala Miriam Havettová zo strednej školy v Nových Zámkoch.
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment