Aktuálne

Minipavlovky podľa receptu Evy Nehilovej sa vám určite podaria

Na 8 kúskov potrebujeme:

  • 2 kusy bielok
  • 100 gramov kryštálový cukor
  • 1⁄2 polievkovej lyžice škrobu Solamyl
  • 1⁄2 čajová lyžička octu
  • Krém:
  • 250 ml smotana na šľahanie  33%
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukor ovocie na ozdobenie

Postup:

Bielky vyšľaháme najprv pomaly do polotuha, potom zvýšime otáčky a prisypeme cukor. Vyšľaháme na poriadne tuhý sneh…špička na snehu musí držať. Potom už len vareškou primiešame škrob Solamyl a ocot. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou pohára o priemere 6 cm si nakreslíme na opačnú stranu papiera ceruzkou kruhy aby sme videli kam to cesto nastriekame a aby boli pavlovky rovnako veľké. Sneh dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na predkreslené kruhy. Najprv nastriekame dno pavlovky a na dno po okrajoch nastriekame boky tortičky asi 2x vyššie ako dno. Tortičky striekame ďalej od seba. Na 1 plech o rozmeroch 32 x 40 nastriekame asi 8 kusov mini pavloviek. Rúru si nahrejeme na 130 stupňov C a vložíme plech s nastriekanými pavlovkami a ihneď znížime teplotu na 90 stupňov C. Pečieme 90 minút. Potom rúru vypneme a necháme  pavlovky v rúre pri zatvorených dvierkach odstáť 2 hodiny. Vlažné pavlovky sa pekne odlepia od papiera a sú tvrdé a chrumkavé. Hotové ich naplníme krémom asi 1-2 hodiny pred podávaním aby troška zmäkli. Ak chceme, môžeme si pavlovky napiecť do zásoby a potom ich uskladňujeme v plechovej dóze v potravinovej skrinke aj 1 mesiac aj viac. Nič sa im nestane.
Plnka :
Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilínový cukor a došľaháme. Plníme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou tak, že vyplníme celý vnútorný priestor  pavlovky krémom a ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!
Ešte jedna rada: Keď chcete mať pavlovky farebné, pridajte do snehu pár kvapiek potravinovej farby.
Text a foto Eva Nehilová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

11 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

11 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

14 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

23 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred