Bielky vyšľaháme najprv pomaly do polotuha, potom zvýšime otáčky a prisypeme cukor. Vyšľaháme na poriadne tuhý sneh…špička na snehu musí držať. Potom už len vareškou primiešame škrob Solamyl a ocot. Na plech dáme papier na pečenie a pomocou pohára o priemere 6 cm si nakreslíme na opačnú stranu papiera ceruzkou kruhy aby sme videli kam to cesto nastriekame a aby boli pavlovky rovnako veľké. Sneh dáme do cukrárskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a striekame na predkreslené kruhy. Najprv nastriekame dno pavlovky a na dno po okrajoch nastriekame boky tortičky asi 2x vyššie ako dno. Tortičky striekame ďalej od seba. Na 1 plech o rozmeroch 32 x 40 nastriekame asi 8 kusov mini pavloviek. Rúru si nahrejeme na 130 stupňov C a vložíme plech s nastriekanými pavlovkami a ihneď znížime teplotu na 90 stupňov C. Pečieme 90 minút. Potom rúru vypneme a necháme pavlovky v rúre pri zatvorených dvierkach odstáť 2 hodiny. Vlažné pavlovky sa pekne odlepia od papiera a sú tvrdé a chrumkavé. Hotové ich naplníme krémom asi 1-2 hodiny pred podávaním aby troška zmäkli. Ak chceme, môžeme si pavlovky napiecť do zásoby a potom ich uskladňujeme v plechovej dóze v potravinovej skrinke aj 1 mesiac aj viac. Nič sa im nestane.
Plnka :
Šľahačku vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilínový cukor a došľaháme. Plníme pomocou vrecka s ozdobnou špičkou tak, že vyplníme celý vnútorný priestor pavlovky krémom a ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!
Ešte jedna rada: Keď chcete mať pavlovky farebné, pridajte do snehu pár kvapiek potravinovej farby.
Text a foto Eva Nehilová
Leave a Comment