V Superbabkách sme vám pána Mariána Petruša už predstavili. Je to veľmi šikovný senior, ktorý si všetko sám dopestuje, pozavára, výborne varí… no skrátka stará škola. Práve dnes robil púpavový med a tak sme ho požiadali o recept.
Postup:
200 hlavičiek púpavy s 1 litrom vody varíme 7 minút a necháme vychladnúť. Zmes potom s cedíme cez sitko a gázu a vyžmýkame. Do nálevu pridáme 1,5 kg kryštálového cukru a šťavu z jedného citróna. Varíme do mierneho zhustnutia. Nalejem do menších pohárov, ktoré uzavrieme a odložíme do komory.
A ako ho pán Petruš využije?
Text a foto Marián Petruš
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment