Toto jedlo mi zachutilo hneď na našej prvej dovolenke v Grécku. Vždy som na dovolenkách veľmi rada analyzovala zloženie jedál, ktoré som jedla prvý krát a doma som potom skúšala pripraviť ich, lebo vtedy ešte nebolo toľko zdrojov na všetky recepty na svete, ako dnes. Aj tzatziky som takto skúšala, až som ich „vyšperkovala“ do podoby, ktorá chutí nielen celej naše rodine, ale naučila som ich robiť aj moje priateľky.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky nakrájame na väčšom strúhadle aj so šupou. Zasypeme soľou, aby pustili vodu. Potom ich dobre v dlaniach vyžmýkame. Balkánsky syr dôkladne rozdrobíme a dobre vymiešame so smotanou do hladka. Pridáme uhorky, roztlačený cesnak, korenie, soľ opatrne, lebo už uhorky boli v soli a aj balkánsky syr je slaný, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor. Všetko premiešame, v miske upravíme a pred podávaním vrch zalejeme niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Foto Pinterest.com
Priatelia, v poslednom čase som si opakovane uvedomil, aké som mal v živote šťastie, že…
Boženu Volkovú poznáte z našich článkov. Je to bývalá letuška ČSA, manželka veľvyslanca Slovenska v…
Pretože sa mám rada aj so svojimi chybami. Iste ste si všimli i sami na…
Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…
Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…
V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…
Leave a Comment