Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období mávali často. Hlavne keď bolo treba spotrebovať väčšiu úrodu jarného šalátu. Moja svokra takúto polievku milovala, a preto si šalát dokonca aj zavárala. Ako ju robím dnes?
Potrebujeme:
Postup:
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme studenou vodou, zamiešame, aby sa netvorili hrudky. Pridáme smotanu, soľ, čierne korenie a necháme prevrieť. Odložíme z platne. Pridáme pokrájaný šalát.Nakoniec dochutíme octom a cukrom.
Táto polievka sa dá jesť aj studená!
Foto Oľga Kohutíková Štefaničková
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment