Potrebujeme:
Postup:
Z letného mlieka, 1 lyžice cukru a droždia urobíme kvások. O 15 minút pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré by sa nemalo lepiť. Rozdelíme ho na 3 častí a necháme kysnúť asi 20 minút.
Na plnku:
Postup:
Mlieko s cukrom necháme zovrieť a do horúceho pridáme pomletý mak a cukor, alebo orechy a cukor.
Tvarohová plnka:
Cesto vyvaľkáme na tenký plát. Potrieme plnkou a zavinieme. Položíme na plech potretý olejom. Záviny popicháme vidličkou a potrieme žĺtkom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Vytiahneme z rúry a ešte teplé prelejeme cukrovou vodou.
Text a foto Mária Juranová
V malej cornwallskej dedinke Pevlyn sú tajomstvá rovnako zradné ako skalnaté pobrežie Anglicka... Je tu…
MUDr. Klímová: Psychosomatika, rodinné choroby, liečenie. Finálne diagnózy a riešenia. Doktorka Klímová, ktorá vystúpila z lekárskej…
Rustikálny štýl je pravým opakom moderného minimalistického dizajnu. Pôsobí romanticky a útulne a jeho hlavnými…
Keď rozmýšľate, akú dobrotu upiecť rodine na sviatky, tu je recept. Potrebujeme: 300 g hladkej…
"Nikdy som nemyslela na svoj vek, keď som sa snažila schudnúť. Niektorí ľudia si myslia,…
A je jedno, či sa s ním stretnete na ulici, pri káve, alebo v jeho ambulancii. Aj tam…
Leave a Comment