Aktuálne

Makovo – mandľová torta s malinami – dokonalá súhra

Na náplň:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 125 g malín
  • 4 zarovnané PL malinového džemu

Na cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 100 g polohrubej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 200 g mletého maku
  • 50 g mletých mandlí
  • štipka soli
  • 15 g Gustinu bezgluténového Dr. Oetker
  • 5 bielkov

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
  • 125 g malín
  1. Na prípravu náplne v kastróliku privedieme smotanu do varu a rozpustíme
    v nej čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a odložíme ju na noc do chladničky.
  2. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom
    na najvyššom stupni do peny. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim
    práškom, makom, mandľami, soľou a škrobom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec
    zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej
    a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

  Doba pečenia: asi 35 minút

  1. Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s čokoládou elektrickým ručným šľahačom
    na najvyššom stupni dotuha. V mise vyšľaháme mascarpone s vanilínovým cukrom
    a pridáme vyšľahanú šľahačku s čokoládou. Nakoniec zľahka vmiešame maliny.
  3. Korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Spodný diel korpusu prenesieme na podnos
    a potrieme 2 PL malinového džemu. Nanesieme jednu tretinu náplne, priložíme
    druhý diel korpusu, potrieme džemom a druhou tretinou náplne. Na náplň
    priložíme tretí diel korpusu a zvyšnou náplňou potrieme povrch a strany torty.
  4. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Na povrch torty
    nanesieme maliny a dozdobíme polevou.

Text a foto Dr. Oetker

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Z čiernovlásky blondínka. Silvia Obernauer (50) sa rozhodla pre takýto radikálny krok.

Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…

7 hodín pred

Katarína Traubnerová ako ju nepoznáte. Vo svojom živote musela urobiť jedno veľmi ťažké rozhodnutie!

Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…

11 hodín pred

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

13 hodín pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

1 deň pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

1 deň pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

1 deň pred