Reklama

Aktuálne

Majonéza z jabĺk

Nie je to doslova majonéza, ale vynikajúca jablková omáčka, hodiaca sa k mäsu, ale aj na studenú kuchyňu.

Potrebujeme:

  • 3 kyslejšie jablká
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml oleja

Príprava:

Jablká očistíme a upečieme v rúre do mäkka. Potom ich prepasírujeme cez sito a ešte dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, soľ, cukor a opäť mixujeme. Nakoniec tenkým prúdom za stáleho mixovania lejeme olej. Budete prekvapení konzistenciou, ale aj chuťou tejto omáčky.

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

2 hodiny pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

3 hodiny pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

3 hodiny pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

7 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

22 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred