Aktuálne

Majonéza z jabĺk

Nie je to doslova majonéza, ale vynikajúca jablková omáčka, hodiaca sa k mäsu, ale aj na studenú kuchyňu.

Potrebujeme:

  • 3 kyslejšie jablká
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml oleja

Príprava:

Jablká očistíme a upečieme v rúre do mäkka. Potom ich prepasírujeme cez sito a ešte dobre rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme horčicu, citrónovú šťavu, soľ, cukor a opäť mixujeme. Nakoniec tenkým prúdom za stáleho mixovania lejeme olej. Budete prekvapení konzistenciou, ale aj chuťou tejto omáčky.

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Vedci zistili: nervózne ženy potrebujú každý deň pohár šampanského!

Táto správa sa určite stala senzáciou v ženskom svete! Vedci sa tomuto experimentu dlho venovali…

1 hodinu pred

Aké boli dvadsiate roky minulého storočia z pohľadu módy?

20. roky minulého storočia predstavovali revolučný spôsob života. Hovorilo sa aj o Zlatých dvadsiatych rokoch.…

6 hodín pred

Rýchly a neskutočne dobrý jablkový koláč. Len zmiešate všetky suroviny a vylejete na plech.

Ak máte jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g…

7 hodín pred

Silvestr na přání, aneb Čí jsou hory Kaučí?

https://www.youtube.com/watch?v=G-pyJDD-jfQ&t=43s

7 hodín pred

Prihováram sa vám z druhého konca sveta, z Austrálie

Každý rok tu prečkám zimu ako sťahovavé vtáky s mojimi vnučkami, ktoré sa tu narodili.…

7 hodín pred

Máme recept na elixír života

Kto sa chce dožiť vysokého veku, musí mať recept na dlhovekosť. Pamätáme sa na herečku…

7 hodín pred