Reklama

Aktuálne

Ľudia, ktorí poznajú túto čerstvú päťdesiatničku vedia, že jej silnými charakteristickými vlastnosťami sú optimizmus, neuveriteľná energia a nasadenie

Námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Kopsa Dudášová, MPH, MHA oslávila svoje jubileum. Pri tejto príležitosti porozprávala o svojich dlhoročných skúsenostiach a o svojej celoživotnej ceste v zdravotníctve.

Jubileum označuje míľnik, ktorý je často spojený s dlhodobou prácou v povolaní alebo profesii. O tom, že práca zdravotníka je veľmi náročná, niet pochýb. Vyžaduje si veľa úsilia, štúdia a prebdených nocí. Svoje o tom vie aj námestníčka levickej nemocnice PhDr. Helena Kopsa Dudášová, MPH, MHA.

Helena Kopsa Dudášová sa narodila v Banskej Bystrici v roku 1973. Po ukončení strednej zdravotníckej školy v Dolnom Kubíne začala pracovať ako sestra na oddelení dlhodobo chorých vo Veľkom Krtíši. Vyskúšala si aj prácu na internej a chirurgickej JIS, pediatrickom oddelení a rôznych ambulanciách.

Aj napriek náročnej práci vyštudovala vysokú školu. „Popri práci som vyštudovala vysokú školu v odbore ošetrovateľstvo s rigoróznou skúškou, špecializáciu v odbore intenzívna starostlivosť u dospelých – špecializácia v odbore manažment v ošetrovateľstve na Lekárskej fakulte UK Bratislava. Vyštudovala som tiež zdravotnícky manažment a financovanie, vysokú školu v odbore verejné zdravotníctvo so špecializáciou,“ vyjadrila sa námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice AGEL Levice PhDr. Helena Kopsa Dudášová, MPH, MHA.

Do Nemocnice AGEL Levice nastúpila v roku 2008 na pozíciu námestníčky pre ošetrovateľskú starostlivosť a zároveň pracovala aj ako vedúca sestra oddelenia vnútorného lekárstva. Dlhoročná práca priniesla úspechy aj v podobe ocenenia zdravotníka roka od Nitrianskeho samosprávneho kraja.

„V levickej nemocnici pracujem na pozícií námestníčky už 15 rokov. Niekedy sú chvíle ľahšie, inokedy zas o niečo ťažšie. Rozhodnutie stať sa zdravotníkom do dnešného dňa neľutujem a vlastne si ani neviem predstaviť pracovať v inom prostredí. Za svoj najväčší úspech považujem zriadenie Domu ošetrovateľskej starostlivosti a hlavne pomoc bezradným seniorom,“ dodala námestníčka levickej nemocnice.

Ľudia, ktorý ju poznajú vedia, že jej silnými charakteristickými vlastnosťami sú optimizmus, neuveriteľná energia a nasadenie, schopnosť riešiť kritické situácie a prevziať zodpovednosť v závažných rozhodnutiach. Vždy je ochotná pomôcť, poradiť a charakterizuje ju tiež skromnosť, žiarivý úsmev a milé slovo. Ani v dobe pandémie nezaháľala, postavila sa do prvej línie na covidovom oddelení, kde bola jej prioritou záchrana pacienta. Vo voľnom čase a venuje organizácii podujatí vo svojej obci Malý Kiar, nielen pre deti, ale aj pre dospelých.

hovorca@agelsk.sk

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Dnes bude u nás fazuľová polievka a parené buchty, sobotňajší obed môjho detstva. A vy ste čo mávali?

U nás to bola vždy fazuľová polievka, hovorili sme jej na sladko, lebo okrem toho…

3 hodiny pred

Presne pred 54 rokmi som bol s mojou budúcou manželkou prvý krát na rande, spomína Milan Antonič

Autor televíznych Retro novín má bohatý  nielen pracovný archív, ale aj súkromný. Tu je jeho…

18 hodín pred

Vedúca sestra Zuzana Krasnecová po 40. rokoch na „ARO“: ,,Už si ani neviem predstaviť, že by som robila niečo iné“

Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) pracuje dohromady už štyri desaťročia. Napriek tomu, že…

18 hodín pred

Vedeli ste, že najproduktívnejší vek človeka je od 60 do 70 rokov?

Najproduktívnejší vek človeka je od 60 do 70 rokov Druhou najproduktívnejšou ľudskou fázou je vek…

18 hodín pred

Prírodné živly spôsobujú čoraz viac škôd, pri niektorých medziročne stúpli aj o stovky percent

Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov Medziročne stúpol počet škôd…

21 hodín pred

Monika Beňová, poslankyňa Európskeho parlamentu

Členstvo v EÚ je pre Slovensko nenahraditeľné. Príkladom je až 80 percent verejných investícií financovaných zo…

21 hodín pred