Ide víkend, čo tak napiecť rodine klasické buchty? Každý si na nich rád pochutí!
Potrebujeme:
Postup:
Z 1 dcl teplého mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia urobíme kvások. Do misy nasypeme múku, vajce, jogurt, soľ, citrónovú kôru, zvyšné mlieko, maslo, cukor a zalejeme hotovým kváskom. Vypracujeme vláčne cesto. Miesime dovtedy, kým sa cesto neoddeľuje od stien misy. Cesto prikryjeme fóliou a suchou utierkou a necháme vykysnúť aspoň hodinu na teplom mieste. Pracovnú dosku si pomúčime a cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm. Nakrájame na štvorčeky a plníme lekvárom.
Zabalíme, ako vidíte na videu a ukladáme na plech vymastený olejom. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment