Je to tradičný recept z Južného Talianska. Rýchly, ľahký a vynikajúci.
Najskôr si urobíme krém:
Mlieko a smotanu v hrnci zohrejeme, nevaríme. Necháme vychladnúť. Do misy dáme žĺtky a cukor, vyšľaháme do peny, pridáme múku a vanilku. Zmes vylejeme do mlieka so smotanou a na sporáku miešame, kým nezhustne. Prelejeme do sklenenej nádoby, dobre uzavrieme a dáme aspoň na tri hodiny do mrazničky.
Kvalitné lístkové maslové cesto pokrájame na 12 rovnakých štvorcov. Každý štvorec poprepichujeme vidličkou, posypeme cukrom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 20 minút, kým sa štvorce nenafúknu. Keď vychladnú, prekrojíme ich cez stred tak, aby sme z každého štvorca vytvorili dve časti. Vyberieme krém z mrazničky, naplníme do vrecúška, môžeme použiť aj lyžicu a naplníme cesto krémom. Na záver posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdroj Pinerest.com
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment