Ak si myslíte, že na týchto palacinkách nie je nič mimoriadne, mali by ste ich aspoň raz vyskúšať, aby ste zmenili názor.
Potrebujeme:
Postup:
Mlieko zohrejeme v mikrovlnnej rúre. V miske vyšľahajte šľahačom vajcia, pridajte do nich cukor, premiešajte, potom mak, múku a štipku soli. Postupne prilievajte mlieko tak, aby vznikla homogénna zmes. Cesto nechajte 15 minút odpočívať. Zohrejte panvicu, potrite olejom, nalejte cesto a pečte z oboch strán, kým nemá zlatú farbu. Naplňte podľa vlastnej fantázie.
Text a foto Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment