Reklama

Recepty

Kvalitný šípkový džem podľa Ivety Vašíčkovej

Výroba takejto dobroty je dosť prácna, ale výsledok stojí za to!

Šípky očistím od koncov, umyjem a dám variť asi na 10 minút. Potom rozmixujem a nechám stať 24 hodín. Na druhý deň prepasírujem cez husté sito. Do vzniknutej kaše pridám cukor, na 1 liter asi 500 g. Varím klasickým spôsobom bez zahusťovadiel dovtedy, pokým nie je hustý.

Potom rozdelím do pohárikov a otočím hore dnom aspoň na pol hodiny. Prikryjem uterákom a nechám vychladnúť.

Text a foto Iveta Vašíčková

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

11 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

23 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred