Aktuálne

Kuracie prsia v pórkovo – šampiňónovej omáčke. Dokonalá kombinácia.

Rýchle, chutné a racionálne jedlo.

Pre 2 osoby potrebujeme:

  • 1 polku kuracích pŕs
  • 1 balenie šampiňónov
  • 1 veľký pór
  • 2 lyžičky smotany na varenie
  • soľ
  • korenie
  • malú lyžičku oleja

Postup:

Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme, naklepeme, posolíme a pokoreníme. Šampiňóny očistíme a nakrájame, pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Najlepšie na teflónovej panvici zalejeme smotanou, posolíme, pokoreníme a necháme variť, kým zelenina nezmäkne, cca 5 minút.

 

Mäso opražíme na oleji a podávame s omáčkou.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Kto je táto štýlová žena (70), alebo ako sa oblieka Parížanka, ktorá sa nebojí staroby?

Keďže sa vám  Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…

13 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

20 hodín pred

Nechtík lekársky, bylinka cenená zlatom

Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…

22 hodín pred

„Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým rebrom, vyžarujú do chrbta, zvracal som a cítim sa nanič. Tabletky na trávenie nepomáhajú. Viete mi nejako pomôcť?“

Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti  pod pravým…

22 hodín pred

Bravčová masť áno, či nie? Radí MUDr. Karol Džupa

Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…

2 dni pred