Toto jedlo robievam dosť často, vždy na dva dni, lebo je dobré aj prihriate.
Potrebujeme:
Na halušky:
Postup:
Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Orestujeme do mäkka na oleji, pridáme umyté stehná, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Zalejeme 2 dcl vody a dusíme do mäkka, pridáme smotanu a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode. Necháme prejsť varom.
Halušky:
Zmiešame suroviny na stredne hustú hmotu a hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Vyberieme, scedíme a pridáme trochu masla, aby sa nezlepili.
Text Libuša Sabová
Foto Karol Hrčka
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…
Leave a Comment