Aktuálne

Kurací perkelt s domácimi haluškami

Toto jedlo robievam dosť často, vždy na dva dni, lebo je dobré aj prihriate.

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • čierne korenie
  • červené mletá paprika
  • soľ
  • 250 dcl šľahačkovej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky

Na halušky:

  • 2 vajcia
  • 1/4 kg hladkej múky
  • 2 dcl vody
  • štipka soli

Postup:

Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. Orestujeme do mäkka na oleji, pridáme umyté stehná, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Zalejeme 2 dcl vody a dusíme do mäkka, pridáme smotanu a zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode. Necháme prejsť varom.

Halušky:

Zmiešame suroviny na stredne hustú hmotu a hádžeme do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Vyberieme, scedíme a pridáme trochu masla, aby sa nezlepili.

Text Libuša Sabová

Foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Ak neviete, kde je epicentrum nášho zdravia, prečítajte si tento článok

Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…

6 hodín pred

Dopĺňanie vitamínu D počas jesene a zimy: Strava zabezpečí len 10 percent potrebného množstva

Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…

6 hodín pred

Tapas je dobrá voľba, keď príde návšteva

Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…

6 hodín pred

Tieto Vianoce si pamätám. Medzi darčekmi pozerala na mňa veľkými očami krásna vlasatá bábika a mrkala dlhými mihalnicami. Dostala meno Moja!

Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…

21 hodín pred

Vianočný pozdrav všetkým

To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…

21 hodín pred

Ako strávila vaša obľúbená hlásateľka Ada Straková Vianoce?

Ako každý rok. S manželom, dcérou a milovanou vnučkou. "My sme sa veľmi potešili týmto…

1 deň pred