Dnes sme mali na obed toto chutné jedlo. Trošku prácne, kým si všetko pripravíte, ale potom sa už len zapečie a všetci si oblížu prsty.
Potrebujeme:
Postup:
Mäso pomelieme na mlynčeku. Na masti orestujeme jednu cibuľu pridáme cesnak, mäso, rascu, bobkový list, korenie, papriku a soľ. Premiešame, kým mäso nepustí šťavu. Potom pridáme trochu vody a dusíme asi 40 minút, kým nie je mäsom mäkké. Ryžu uvaríme v slanej vode. Na masti orestujeme druhú cibuľu a pridáme vyžmýkanú, pokrájanú kyslú kapustu. Pomiešame a zalejeme troškou vody, aby sa nepripálila a dusíme asi 30 minút. Zapekaciu misu vytrieme masťou, rozložíme polovicu množstva kapusty. Kyslú a sladkú smotanu zmiešame a polovicu nalejeme na kapustu. Potom navrstvíme mäso, pokrájanú klobásu, na to ryžu a nakoniec zvyšok kapusty. Kapustu potrieme zvyškom smotany. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.
Text a foto Libuša Sabová
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Leave a Comment