Určite sa vám veľmi uľaví, keď si po jedle dáte lyžicu jablkového octu, rozpusteného v pohári vody. Jablkový ocot vďaka zásaditému účinku normalizuje hodnotu pH a stabilizuje acidobázickú rovnováhu, ktorá je zvyčajne príliš kyslá. Jablkový ocot je v tomto prípade priam zázračný. Ak máte často pocit pálenia záhy, niekedy spojený aj s bolesťou žalúdka, postarajte sa, aby vaša strava nebola priveľmi korenistá, mastná. Nepite kyslé nápoje, víno. Pálenie záhy môže spôsobiť aj stres a rýchle jedenie. Preto je dobrá správa, že na tento častý neduh sú účinné domáce prostriedky. Ak však trpíte pálením záhy často, mali by ste navštíviť lekára. Môže to byť totiž aj príznak nedostatočnej činnosti štítnej žľazy a tú už potrebné medikamenty.
Foto Depositphotos.com
Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…
Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…
Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…
V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Leave a Comment