Aktuálne

Keď štrúdľa, tak tvarohová. Aj vy to máte takto? Potom musíte vyskúšať recept Karola Hrčku!

Výhody? Rýchlo hotová a aj rýchlo zjedená!

Potrebujeme:

  • 2 x hotové lístkové cesto, najlepšie maslové
  • 750 g tvarohu
  • 100 g masla
  • 1/2 l plnotučného mlieka
  • 1 pudingový prášok pravá vanilka
  • 1 vanilínový cukor
  • 2 lyžice detskej krupice
  • 10 dkg hrozienok, namočených vo vode
  • 4 vajcia
  • citrónová kôra
  • 3 lyžice cukru

Postup:

V mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme dve lyžice detskej krupice, chvíľu povaríme a pridáme maslo.

Necháme vychladnúť. 3 vajcia rozbijeme, oddelíme bielká od žĺtka. Bielká vyšľaháme, potom vyšľaháme aj žĺtka a zmiešame spolu s pudingom a tvarohom.

Primiešame precedené hrozienka. Nastrúhame trochu citrónovej kôry. Hotovú tvarohovú zmes natrieme na cesto.

Okraje dobre potrieme vajcom, aby sa prilepili a zvinieme. Vrch potrieme vajcom a  popicháme ihlicou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov, po 10 minútach stiahneme na 180 stupňov a pečieme ešte asi 30 minút, kým nie je štrúdľa zlatistá. Po vytiahnutí z rúry bohato pocukrujeme.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

K tohoročnému letu patria žiarivé, sýte, dokonca až krikľavé farby aj pre nás, zrelé ženy!

Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…

4 hodiny pred

Moja silná túžba zmeniť život: nikdy viac nechcem vážiť 187 kg!

Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…

9 hodín pred

Ľudia, ktorý konzumujú veľa marhúľ, sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako Stredoeurópania

Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…

9 hodín pred

Budú učiť deti tradíciám. Hru na píšťalke, vyrezávenie z dreva a iné…

"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…

10 hodín pred

Tyrolské buchty podľa Janky Horečnej

Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…

1 deň pred

Už ani tá špiková kosť nie je to, čo bývala!

Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…

1 deň pred