Priznám sa, že ja som dlho nerobila kysnuté cesto, lebo som si myslela, že je to zložité a a že sa mi to nepodarí. Potom som ale zistila, že nie je nič jednoduchšie v kuchyni. Tieto dobroty sa u nás robia väčšinou cesnakové, alebo syrové, ale vyskúšajte aj s touto stredomorskou náplňou.
Cesto:
Náplň pesto:
Ďalej potrebujeme:
Do misy vylejeme trochu mlieka. Mlieko by malo byť mierne teplé. Rozdrobíme doň droždie a pridáme lyžičku cukru, trochu múky. Všetko zamiešame a necháme kysnúť. K pripravenej múke pridáme štipku soli a zamiešame. Nalejeme zvyšok mlieka a olej a všetko dobre premiešame. Potom pridáme kvások a začneme miesiť cesto. Medzitým si pripravíme pesto tak, že všetky suroviny spolu rozmixujeme. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme a pesto rovnomerne rozotrieme.Keď je náplň rozotrená, cesto začneme stáčať ako závin. Potom ho krájame na kúsky, ktoré predstavujú jednotlivé slimáky. Každý kúsok posypeme s nakrájanými sušenými paradajkami, potrieme vajíčkom a ak chcete môžete ešte posypať postrúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 25 až 30 minút, kým nie sú slimáky krásne zlatisté.
Foto: Pinteres
Libuša Sabová
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment