Ak sa vám podaria, je to naozaj delikatesa. Ale podľa tohto receptu vychýreného kuchára Karola Hrčku, sa musia podariť.
Postup:
Umyjeme uhorky, konce odrežeme, ak sú veľké, prekrojíme na polovicu. Pripravíme si slaný nálev – na 1 a 1/5 l vody lyžica soli. Uhorky poukladáme do pohárov, zalejeme slanou vodou, pridáme čerstvý kôpor, 2-3 chili papričky, 2 listy mladé hroznové listy a nakoniec 2-3 krajce pšenično – ražného chleba. Pohár zatvoríme buč umelým viečkom, alebo kuchynskou fóliou, ktorú upevníme gumičkou. Necháme 3 – 4 dni na telom mieste a kvašáky sú hotové.
Ak ich hneď neskonzumujete, preceďte ich a odložte do chladničky.
Môj tip: Ak chcete, aby vám vydržali až do Vianoc, tak nálev prevarte s 1/2 zelkom a zavarte.
Text a foto Karol Hrčka
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment