Karol Hrčka je vyhlásený kuchár a jeho recepty sú rokmi overené. Na jeho štrúdle si pochutnávali aj hostia v tých najlepších zahraničných reštauráciách.
Na cesto potrebujeme:
Plnka:
Postup na plnku:
Na 1 lyžici masti opražíme strúhanku a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor. Hrozienka namočíme v teplej vode, aby zmäkli, potom ich scedíme a zmiešame s jablkami.
Postup na cesto:
Cesto dobre vymiesime. Miesime cca 10 minút. Potom odložíme do kuchynskej fólie, ktorú sme vymastili olejom a necháme hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Na stôl prestrieme obrus, pomúčime ho a pomaly cesto naťahujeme. Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, ruky si potrieme olejom.
Vytiahnuté cesto posypeme strúhankou, jablká s hrozienkami rovnomerne rozložíme, posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Hrubé okraje cesta odrežeme. Pokvapkáme roztopenou masťou a pomocou obrusa zrolujeme.
Plech dobre vymastíme a pečieme na 180 stupňov asi 40 minút.
Text a foto Karol Hrčka
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment