Huspenina patrí u nás medzi zimné jedlá. Robievam ju občas, ale nikdy mi nenapadlo dať ju na plech a potom z neho postupne odkrajovať, koľko komu chutí. Vždy huspeninu dávam do misiek, niekto do tanierov. Takže, čo potrebujeme:
Postup:
Všetky suroviny zalejeme 2-3 l vody a na miernom ohni varíme do mäkka. Potom precedíme, mäso vyberieme, oberieme od kostí, nakrájame na rezance, kožu na malé kúsky. Všetko rovnomerne rozložíme do vysokého plechu. Z vývaru stiahneme mastné oká (najlepšie servítkou) a zalejeme ním mäso. Necháme stuhnúť, najlepšie cez noc na chladnom mieste.
Text a foto Karol Hrčka
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment