To by nebol Karol Hrčka, aby ju nerobil inak, ako my všetci ostatní. Veď on je špičkový kuchár, s bohatými skúsenosťami zo zahraničia. Tu je jeho recept:
Potrebujeme:
Postup:
Mäso spolu s mrkvou, korením, bobkovým listom, soľou a cesnakom uvaríme do mäkka. Vývar precedíme cez sito a mäso aj kožu pokrájame na kocky. Plátky želatíny namočíme v studenej vode. Vývar (asi 1 liter) ochutíme soľou a octom. Do teplého vývaru pridáme namočenú želatínu bez vody a premiešame. Pripravíme si malé misky, taniere, alebo malý plech (podľa toho aký chceme, aby huspenina mala tvar). Na spodok dáme pokrájané uvarené vajcia, na kolieska nakrájanú mrkvu, mäso a zalejeme vývarom. Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, vložíme asi na pol hodinu do ľadovej vody. Precedíme a vysušíme. Huspeninu opatrne vyklopíme a podávame, buď nakrájanú na kolieska, alebo v tvare misky. Ozdobíme kolieskami cibule, pokrájanou kapiou, prípadne paradajkou a balsamikovým octom.
Text a foto Karol Hrčka
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment