Aktuálne

Huspenina, ktorá poteší každého muža

To by nebol Karol Hrčka, aby ju nerobil inak, ako my všetci ostatní. Veď on je špičkový kuchár, s bohatými skúsenosťami zo zahraničia. Tu je jeho recept:

Potrebujeme:

  • 1 veľkú kapiu
  • 1 bravčový chvost
  • 1 bravčové koleno predné
  • 2 bravčové paprčky
  • 2-3 ks nové korenie
  • 10 ks želatíny
  • 2-3 bobkové listy
  • soľ
  • 2 lyžice balsamikovej esencie
  • 2 lyžice octu
  • 3 na tvrdo uvarené vajcia
  • 2 mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červenú cibuľu na ozdobenie

Postup:

Mäso spolu s mrkvou, korením, bobkovým listom, soľou a cesnakom uvaríme do mäkka. Vývar precedíme cez sito a mäso aj kožu pokrájame na kocky. Plátky želatíny namočíme v studenej vode. Vývar (asi 1 liter) ochutíme soľou a octom. Do teplého vývaru pridáme namočenú želatínu bez vody a premiešame. Pripravíme si malé misky, taniere, alebo malý plech (podľa toho aký chceme, aby huspenina mala tvar). Na spodok dáme pokrájané uvarené vajcia, na kolieska nakrájanú mrkvu, mäso a zalejeme vývarom. Dáme vychladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Červenú cibuľu nakrájame na kolieska, vložíme asi na pol hodinu do ľadovej vody. Precedíme a vysušíme. Huspeninu opatrne vyklopíme a podávame, buď nakrájanú na kolieska, alebo v tvare misky. Ozdobíme kolieskami cibule, pokrájanou kapiou, prípadne paradajkou a balsamikovým octom.

Text a foto Karol Hrčka

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

11 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

11 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

14 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

23 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred