Reklama

Čo robiť, keď sa vám v byte niečo pokazí, čo nezvládnete sami opraviť?

Na stene v izbe, ktorá susedí s kúpeľňou som zbadala mokrý fľak. Vykúkal spoza na mieru robenej knižnicovej steny. S manželom sme zvládli knižnicu odskrutkovať a odtiahnuť od steny, ale za ňou nás čakalo ďalšie nemilé prekvapenie. Nielen mokrý fľak, ale už aj plieseň. Odkiaľ tá voda vyteká, na to už naše schopnosti nestačili, i keď sme tušili, že to bude niečo v rozvodoch vody z kúpeľne. Ihneď sme hľadali vodoinštalačných opravárov na internete.

Moja prvá rada: to nikdy nerobte. Prišli s profesionálnou technikou, za výjazd si účtovali veľké peniaze a identifikovali to isté miesto ako my bez techniky. Opravili by to, ale za ešte vyššie náklady ako samotný výjazd.

Druhá a veľmi dobrá rada:  nájdite si na internete stránku Hodinový manžel, opíšte problém, o chvíľu sa vám ozvú a dajú kontakt na odborníka. V našom prípade skúseného staršieho pána, ktorý vie opraviť únik vody vo vodoinštalácii. Prišiel presne v dohodnutú hodinu, so všetkým náradím, aké je na takúto opravu potrebné. Vysekal kachličky, zvaril deravú vodovodnú trubku, všetko po sebe pozametal a vypýtal si  sumu, adekvátnu výkonu. Firma Hodinový manžel hneď na to poslala faktúru a bolo vybavené. Teraz musíme čakať, kým všetko nevyschne a diera po sekaní sa bude môcť opraviť. Už sme dohodnutí s firmou Hodinový manžel, že nám potom pošlú slušného, spoľahlivého kachličkára.

Neberte to ako reklamu pre túto firmu, ale ako dobre mienenú radu pre všetkých, ktorí si nevedia poradiť sami s drobnými, ale aj väčšími domácimi opravami.

Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

6 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

6 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

8 hodín pred

Ďalší zázrak na Gynekologicko-pôrodníckej klinike: Mamička s cystickou fibrózou porodila v Nemocnici AGEL Košice-Šaca už druhé bábätko

Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…

1 deň pred

Taký obyčajný deň u manželov Medveckých

Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…

1 deň pred

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ – pýta sa pani pracujúca v záhradke svojho suseda. „Omyl. „Takto vonia agát.“

„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…

1 deň pred